Aanhangwagen (E)

Wil jij deze zomer met je caravan op vakantie? Of heb je een wedstrijd met je paard en wil je er zelf heen rijden? Dan moet je in het bezit zijn van een aanhangwagen- rijbewijs. Bij Succes - Mimpen bent u op de juiste plek om dit rijbewijs te behalen.

Informatie aanhangwagen rijbewijs (BE-rijbewijs)

Sinds 19 januari 2013 zijn de regels omtrent het BE-rijbewijs aangepast. Wanneer u uw BE-rijbewijs op of na deze datum hebt gehaald, geldt de regel dat de aanhangwagen niet meer mag wegen dan 3500kg (maximum toegestane massa). Het trekkende voertuig mag met een BE-rijbewijs ook niet meer wegen dan 3500kg.

Wat mag u wel rijden zonder een BE-rijbewijs?

Zonder een BE-rijbewijs mag u alle ongeremde aanhangwagens tot 750kg (maximum toegestane massa) rijden. Dit zijn aanhangwagens die geen eigen kenteken hebben.
Naast deze aanhangwagens tot 750kg mogen ook zwaardere aanhangwagens worden gereden. Echter geldt hierbij de regel dat de combinatie van het trekkend voertuig plus de aanhangwagen een maximum massa tot 3500kg mag bedragen. Het trekkende voertuig mag binnen dit rijbewijs ook maximaal 3500kg zijn. Wanneer u dus een auto rijdt met een maximum massa van 3000kg, mag de maximum massa van de aanhangwagen maar 500kg zijn.

Wat mag u rijden met een BE-rijbewijs?

Met een BE-rijbewijs mag de maximum toegestane massa van zowel het trekkend voertuig als de aanhangwagen 3500kg zijn. Er wordt dus niet meer naar de massa van de combinatie gekeken, maar naar het gewicht van het trekkend voertuig en de aanhangwagen apart. Auto's mogen een bepaald gewicht trekken. Hier dient gekeken te worden naar het werkelijke gewicht van de aanhangwagen, en niet naar de maximum massa van de aanhangwagen. Wanneer een auto dus bijvoorbeeld 1600kg geremd mag trekken, en de maximum massa van de aanhangwagen is 3500kg, wil dat niet zeggen dat de auto deze aanhangwagen niet mag trekken. Als de aanhangwagen inclusief lading minder dan 1600kg weegt, mag deze auto de aanhangwagen gewoon trekken.

Waar moet u altijd op letten bij het rijden met een aanhangwagen?

Kijk altijd goed naar de massa die het trekkend voertuig maximaal mag trekken. Een te zware aanhangwagen kan schade aanrichten aan het trekkend voertuig. Naast de mogelijke schade is het uiterst gevaarlijk om met een te zware aanhangwagen te rijden. Het trekkend voertuig kan te licht zijn, waardoor deze gemakkelijk doorgeduwd kan worden door de aanhangwagen. Ook het vermogen kan te gering zijn om de aanhangwagen te trekken. Op het kentekenbewijs van het trekkend voertuig is te vinden wat de technische maximale massa van een geremde en ongeremde aanhangwagen mag zijn.
Daarnaast dient u te kijken of de spiegels breed genoeg zijn voor een optimaal zicht op uw aanhangwagen. Mocht de breedte niet voldoende zijn, is het plaatsen van een extra verbrede spiegel verplicht.

schrijf je nu in

Ervaringen

Ik heb een leuke tijd gehad bij Succes Mimpen. Ik heb veel geleerd en dit rijlessenpakket met veel plezier gevolgd bij At. Tijdens mijn lessen kon ik aan op goede uitleg en fijne communicatie! Ook in 1x geslaagd voor mijn examen :)

Service: 10
Deskundigheid: 10
Prijs/kwaliteit: 10
Ik geef Succes Mimpen een 10!
- Palmyra uit Waddinxveen

Super leuke en leerzame rijlessen gehad! Had me geen betere rijschool en instructeur kunnen wensen.

Service: 10
Deskundigheid: 10
Prijs/kwaliteit: 10
Ik geef Succes Mimpen een 10!
- Claudia uit Waddinxveen

Ik heb een zeer fijne tijd gehad bij Succes Mimpen, zelf bij Frank gelest en ik had het altijd erg naar mijn zin bij hem. Zeer ervaren, zeer behulpzaam en heeft het beste met je voor. Voelde me erg op mijn gemak met hem naast me. Plannen was ook altijd flexibel, relaxed en het was allemaal in het algemeen een prettige ervaring. Ga het nog haast missen, haha. Nu genieten van mijn rijbewijs, hartstikke bedankt!

Service: 10
Deskundigheid: 10
Prijs/kwaliteit: 10
Ik geef Succes Mimpen een 10!
- Matthijs uit Gouda

Ik ben hier na overswitchen van rijschool mijn rijbewijs hier gehaald ! Ad nam alle tijd met mij en heeft mij verkeerde dingen afgeleerd en goede aangeleerd. Ik ben hier gekomen na 3 x gezakt te zijn bij een andere rijschool hier in 1 x gehaald ze nemen alle tijd voor je ook de communicatie is uitstekend kreeg elke keer netjes een mailtje en zelfs met mijn slagen een sms’je en een leuke mail bedankt succes mimpen voor het behalen van mijn rijbewijs en ik ga veel veilige kilometers maken ! En in speciaal bedank ik ad voor zijn engelen geduld !

Service: 10
Deskundigheid: 10
Prijs/kwaliteit: 10
Ik geef Succes Mimpen een 10!
- Denise uit Waddinxveen

Een erg fijne instructeur (Frank) bij deze rijschool. Vanaf de eerste les tot aan mijn laatste heb ik veel geleerd. De sfeer is altijd ontspannen en als je iets fout doet wordt er goed uitgelegd wat je verkeerd deed en wat je anders had kunnen doen. Je wordt goed voorbereid op je examen. Frank houdt rekening met je zwakke punten en zorgt ervoor dat je veel oefent. Daarnaast is er altijd wel tijd voor een grap of een leuk gesprek. Ik ben erg blij dat ik voor deze rijschool heb gekozen en kan het zeker aanraden.

Service: 10
Deskundigheid: 10
Prijs/kwaliteit: 10
Ik geef Succes Mimpen een 10!
- Cornelis uit Waddinxveen

Ik heb de afgelopen twee jaar met At van Tor mogen rijden. De les was altijd gezellig. At is altijd in voor een goed gesprek. Een top instructeur.

Ik ben benieuwd hoe het succes-mimpen afrijpakket er uit gaat zien!

Service: 10
Deskundigheid: 10
Prijs/kwaliteit: 10
Ik geef Succes Mimpen een 10!
- Kevin uit Gouda

altijd hele grappige en gezellige rijlessen gehad!!

Service: 10
Deskundigheid: 10
Prijs/kwaliteit: 10
Ik geef Succes Mimpen een 10!
- Anniek uit WADDINXVEEN

Hele fijne rijlessen gehad! Goede communicatie, ik heb nu echt het vertrouwen dat ik veilig de weg op kan! Ik kan Succes Mimpen aan iedereen aanraden!

Service: 9
Deskundigheid: 9
Prijs/kwaliteit: 9
Ik geef Succes Mimpen een 9!
- Mirthe uit Waddinxveen

Super chillen rijlessen, altijd gezellig in de auto en altijd de juiste aanwijzingen gekregen wanneer nodig. Ik wist goed waar ik aan toe was voor mijn praktijk examen en daarbij nog eens in één keer geslaagd!

Service: 9
Deskundigheid: 9
Prijs/kwaliteit: 9
Ik geef Succes Mimpen een 9!
- Marcel uit Gouderak
Bekijk alle beoordelingen op facebook en klantenvertellen.nl en/of voeg er zelf eentje toe

facebook Lees alle beoordelingen Voeg zelf een beoordeling toe

Onze huidige aanbieding

Voor diegene die het altijd al wilde maar er nog niet toe gekomen is, een nieuwe uitdaging kan gebruiken of gewoon omdat het hartstikke leuk is. De ideale manier om iemand te verrassen en kennis te laten maken met het motorrijden of gewoon voor jezelf.

3 uur privé motorles nu slechts €149,-!

Verdeeld in twee lesblokken a 1,5 uur waarin je 1 op 1 les krijgt

Geheel vrijblijvend te volgen, je zit hierna dus verder nergens aan vast. 

Actie geldig zolang deze op de website wordt getoond.

*Dient vooraf betaald te worden

 

Heb je je motorrijbewijs al, en zou je graag weer opstappen maar zie je daar nu nog tegenop? Of heb je al lang niet meer gereden?

Dan is onze volgende training wat voor jou!

Back on the Bike

Samen met een gediplomeerd KNMV- motorinstructeur ga je in een dagdeel de bijzondere verrichtingen oefenen, en natuurlijk een lekker stuk rijden.

 

Ons praktijkpakket voor de Bromfiets.

nu slechts € 435,- p.p!

Bij aanmelding en deelname van minimaal 2 personen voor het bromfietspakket

Actie geldig zolang deze op de website wordt getoond.

* dient vooraf betaald te worden na inplannen van lessen en examen

Neem contact met ons op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

Laatste nieuws

Rijschool Succes-Mimpen in de krant!

Succes Mimpen heeft een nieuw adres, we zijn nu gevestigd op Coenecoop 3 C8

Reviews

Lees hier wat klanten over ons zeggen

Rijschool

Succes-Mimpen


Coenecoop 3 C8
2741 PG Waddinxveen

 
 

Volg ons op:

Auto-Bromfiets-
Motor-Aanhangwagen
Tel. 0182 - 613340
Telefonisch bereikbaar:
Ma-Vr      09:00 -18:00
Zaterdag 08:30 -15:00
info@succes-mimpen.nl
 
Vrachtauto
Tel. 06-51566286
 

© 2019 Succes Mimpen | Realisatie: Arco